Mardin Usulü Kuru Dolma Ve Yaprak Sarma

Mardin Metodu Kuru Dolma Ve Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 15 tane kuru patlıcan
- 15 tane kuru biber
- 500 gram kıyma
- 500 ml konserve üzüm yaprağı
- 2 tane kuru soğan
- 5 diş sarımsak
- 3 tane domates (konserve domates sosuda olur)
- 1 demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 su bardağı baldo pirinç(bardak ölcüsü 200 ml)
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Karabiber
- İsot
- Toz kırmızı biber
- Sumak
- Tuz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Mardin Tarzı Kuru Dolma Ve Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kaynayan suya patlıcan ve biberler atılır ,20 dk kaynatılır.
- Sonra suyu süzülerek bir kenara alınır.
- Yapraklar da 8 dk kaynatılır ve suyu süzülür.
- İç harcı yapmaya başlayalım;iç harcı için soğan ve sarımsak ince doğranır,domatesler küp küp doğranır maydanoz ince doğranır.
- Pratik olması için el robotundanda geçirebilirsiniz.
- Doğranan materyallerin üstüne salça,pirinç,kıyma, bahartlar,tuz eklenir en son zeytinyağı eklenip güzelce harmanlanır.
- Tencerenin enaltına fazla doldurmadan kuru patlıcanlar konur,sonra biberler en üste sardığımız yapraklar konur.
- Bir tabak aksi yapılırak tencerenin üstüne konur.
- Kaynayan suyu sarmaların üstünü geçecek kadar dökeriz.
- Kaynamaya başlayan yemeğimizin altını kısıp 55 dk kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun yemeğimiz hazır.
Mardin Yordamı Kuru Dolma Ve Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





