Mardin Usulü Kuru Dolma Ve Yaprak Sarma

Mardin Metodu Kuru Dolma Ve Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 15 tane kuru patlıcan
  • 15 tane kuru biber
  • 500 gram kıyma
  • 500 ml konserve üzüm yaprağı
  • 2 tane kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 3 tane domates (konserve domates sosuda olur)
  • 1 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 su bardağı baldo pirinç(bardak ölcüsü 200 ml)
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Karabiber
  • İsot
  • Toz kırmızı biber
  • Sumak
  • Tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Mardin Tarzı Kuru Dolma Ve Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kaynayan suya patlıcan ve biberler atılır ,20 dk kaynatılır.
  2. Sonra suyu süzülerek bir kenara alınır.
  3. Yapraklar da 8 dk kaynatılır ve suyu süzülür.
  4. İç harcı yapmaya başlayalım;iç harcı için soğan ve sarımsak ince doğranır,domatesler küp küp doğranır maydanoz ince doğranır.
  5. Pratik olması için el robotundanda geçirebilirsiniz.
  6. Doğranan materyallerin üstüne salça,pirinç,kıyma, bahartlar,tuz eklenir en son zeytinyağı eklenip güzelce harmanlanır.
  7. Tencerenin enaltına fazla doldurmadan kuru patlıcanlar konur,sonra biberler en üste sardığımız yapraklar konur.
  8. Bir tabak aksi yapılırak tencerenin üstüne konur.
  9. Kaynayan suyu sarmaların üstünü geçecek kadar dökeriz.
  10. Kaynamaya başlayan yemeğimizin altını kısıp 55 dk kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun yemeğimiz hazır.

Mardin Yordamı Kuru Dolma Ve Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yaban Mersinli Yulaf Lapası
Beşamel Soslu Tavuklu Çanak Patates
Muzlu Süt
Çikolatalı Cookie
Kıymalı Yaprak Sarması
Köz Domates Çorbası
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet