Maraş Usulü Tavaaşı

Maraş Adabı Tavaaşı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kaşık domates sosu
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet orta uzunluk patates
  • 3 su bardağı bulgur
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı salça
  • 100 gram kıyma
  • Toz biber
  • Kimyon
  • Çekilmiş nane
  • Tuz
  • 7 su bardağı su

Maraş Yordamı Tavaaşı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesi, biberi, kıymayı ve soğanı başka ayrı doğrayın.
  2. Sırasıyla soğanı, biberi, kıymayı ve patatesi kavuralım.
  3. Kavrulduktan sonra baharatları ek edelim.
  4. Ardından suyu ve tuzu koyup patatesi haşlamaya bırakalım.
  5. Haşlandıktan sonra bulguru dökelim ve pişmeye bırakalım.

Maraş Yöntemi Tavaaşı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yeniden Mercimekli Köfte
Hatay Usulü Zeytin Kavurması
Limonlu Dereotlu Bezelye (Ekşili Efsane Lezzet)
Ağlayan Pasta
Dere Otlu Kıyır Poğaça
Anne Sütü Arttırıcı Lavaş Sandviç ( Çok Lezzetli)
Hdabla | © 2025 |