Mantı Salatası

Mantı Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gr mantı
  • 3 yemek kaşığı mısır
  • 3 yemek kaşığı rende havuç
  • 3 yemek kaşığı közlenmiş kapya biber
  • 3 yemek kaşığı kornişon turşu
  • Dere otu
  • Çırpılmış yoğurt

Sosu için;

  • 100 gram tereyağı
  • Nane
  • Kırmızı toz biber (isteğe nazaran kekik)

Mantı Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel mantıyı haşlayıp süzelim.
  2. Sonra rendelenmiş havuçları soteleyelim.
  3. Oda sıcaklığına geldikleri vakit salatayı hazırlamaya başlayalım.
  4. Derin bir kâseye evvel mantıyı koyup akabinde üzerine istediğimiz garnitürleri ekliyoruz.
  5. Çırpılmış yoğurdu da garnitürlerin üzerine döküp tereyağ sosumuzu üzerinde gezdiriyoruz.
  6. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Mantı Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Reçelli Cheescake
Yeşil Kabak Tarator
Tavuklu Ramen
Yumuşacık Kakaolu Tart Pasta
Cheesecakeli Çörek
Pamuk Gibi Muzlu Rulo Pasta
Hdabla | © 2025 |