Mantı Makarna (Dondurucuya Konabilir)

Mantı Makarna (Dondurucuya Konabilir) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket mantı makarna
- 500 gram kıyma
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- üzeri için: yoğurt
- sosu için: 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı nane, 1 çay kaşığı pul biber
Mantı Makarna (Dondurucuya Konabilir) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kaba soğan rendesi (suyu sıkılmış), sarımsak rendesi, yumurta, kıyma, tuz, pul biber, karabiber atılıp 10 dakika uygunca yoğurulur.
- Mantı makarnalar bu harç ile doldurulur (bu süreç uzun sürüyor ben salonda televizyon izlerken yapıyorum).
- Buzdolabı poşetlerine porsiyonluk konur (2 kişi için 3 yemeklik çıkıyor) 6 kişi için bu tanım kâfi.
- Su kaynatılır içine mantı makarnalar atılır 17 dakika pişirilir.
- Üzerine yoğurt ve bir tavada ısıtılan tereyağı, nane, pulbiber eklenen sos dökülür.
Afiyet olsun 🩷
Mantı Makarna (Dondurucuya Konabilir) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

