Mantı Makarna (Dondurucuya Konabilir)

Mantı Makarna (Dondurucuya Konabilir) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket mantı makarna
  • 500 gram kıyma
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • üzeri için: yoğurt
  • sosu için: 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı nane, 1 çay kaşığı pul biber

Mantı Makarna (Dondurucuya Konabilir) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kaba soğan rendesi (suyu sıkılmış), sarımsak rendesi, yumurta, kıyma, tuz, pul biber, karabiber atılıp 10 dakika uygunca yoğurulur.
  2. Mantı makarnalar bu harç ile doldurulur (bu süreç uzun sürüyor ben salonda televizyon izlerken yapıyorum).
  3. Buzdolabı poşetlerine porsiyonluk konur (2 kişi için 3 yemeklik çıkıyor) 6 kişi için bu tanım kâfi.
  4. Su kaynatılır içine mantı makarnalar atılır 17 dakika pişirilir.
  5. Üzerine yoğurt ve bir tavada ısıtılan tereyağı, nane, pulbiber eklenen sos dökülür.

Afiyet olsun 🩷

Mantı Makarna (Dondurucuya Konabilir) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Düdüklü Tencerede Etli Nohut
Lezzeti Sosunda Kremalı Tavuk
Şekerpare
Pudingli Pasta (Fakir Pastası)
İtalyan Soslu Spagetti
Dereotlu Puf Puf Pişi
Hdabla | © 2025 |