Mantı

Mantı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

Sosu için;

  • Yoğurt
  • Tereyağı

Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bütün sıvı materyalleri karıştırıp unumuzu ekleyelim.
  2. Sert bir hamur elde edelim.
  3. Ardından kıymamızı bir kaba alıp soğanımızı robottan geçirip üzerine dökelim.
  4. Baharatlarımızı ve tuzumuzu da ekleyip güzelce karıştıralım.
  5. Hamurumuzu 4 beze haline getirelim.
  6. Ben bir mantı aparatında yaptım bir de olağan açıp kestim.
  7. Mantı aparatında 1 bezeyi açıp aparatın üzerine katıyoruz sonra içlerine kıymayla dolduruyoruz 2 bezeyi de açıp üzerine katıyoruz ve merdane ile üzerinden geçiyoruz rahatlıkla çıkar aslında.
  8. Diğerinde ince bir halde hamurumu açıyorum ben bıçakla kestim mantı kesme aparatınız varsa onunla da kesebilirsiniz.
  9. Kare biçimler elde edip içerisinde kıyma katıp iki tarafından büzüştürüp hal veriyorum.
  10. Sonrasında yaptığım mantıları 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişiriyorum.
  11. Ben bu halde hem buzluğa atıyorum hem de haşlayıp yiyorum.
  12. Siz isterseniz hiç fırına atmadan da pişirebilirsiniz.
  13. Sonrasında bir tencereye kaynamış suyumuzu alıyoruz üzerine mantılarımızı atıyoruz yaklaşık 10 dakika kadar pişmesi kâfi oluyor esasen.
  14. Üzerine hazırladığımız yoğurdu ve tereyağımızı ekliyoruz ben yoğurdu sade olarak kullanıyorum dilerseniz sarımsaklı olarak da kullanabilirsiniz.
  15. Tereyağımızı çok hafif kızartıyoruz onu da üzerine gezdirip dilediğinizce servis edebilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun 🌺.

Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Katmer
Tuzlu Rulo Pasta
Terbiyeli Etli Sebzeli Haşlama
Patates Püreli Köfte
Salçasız, Kuzu Etli Kapuska Yemeği
Tiramisu (Kedidili İle)
Hdabla | © 2025 |