Mantarlı Tavuklu Makarna (Hiç Düşünmeden Deneyin)

Mantarlı Tavuklu Makarna (Hiç Düşünmeden Deneyin) Tanımı İçin Malzemeler
Makarnayı haşlamak için;
- 1 paket kalem makarna
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- Tuz
- Su
Sosu için;
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet tüm tavuk göğsü
- 1 paket sıvı krema
- 400 gram mantar
- 1 kase rendelenmiş kaşar
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı fesleğen
- 1 tatlı kaşığı tuz
Mantarlı Tavuklu Makarna (Hiç Düşünmeden Deneyin) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye su ve tuz ekleyip, kaynatalım.
- Kaynayan suya makarnayı ek edip 7 dk haşlayalım.
- Daha sonra zerdeçal ekleyip,5 dakika kadar haşlaya devam edelim. (fazla haşlamayın makarnalar parçalanır. Markalara göte farklılık gösterebilir. )
- Haşlanan makarnanın suyundan haşlama süreci bittikten sonra bir kepçe ayıralım.
- Ocağımıza uygun bir tavayı alıp zeytinyağ, tereyağ ekleyelim.
- Küp doğranmış tavuk göğsünü ekleyip,suyunu çekene kadar pişirelim.
- Mantarların dışını soyup dilimleyip, ekleyelim.
- Suyunu salıp çekene kadar pişirip,krema,baharatlar ve kaşarı ek edip, karıştıralım.
- Bir taşım kaynatıp,ocaktan alalım.
- Büyük bir tencereye haşlayıp,suyunu süzdüğümüz makarnayı alalım ve üzerine hazırladığımız sosumuzu ek edip,karıştıralım. Bir taşım pişirip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun. 🥰💐.
❗️(tarif ölçülerini yarı yarıya kullanabilirsiniz. )❗️.
Mantarlı Tavuklu Makarna (Hiç Düşünmeden Deneyin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







