Mantarlı Semizotu Çorbası

Mantarlı Semizotu Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kase semizotu (yapraklanmış)
  • 1 paket mantar
  • 1 küçük soğan
  • 1 orta uzunluk havuç
  • 2 dolu yemek kaşığı pirinç yahut bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kemik suyu
  • Sıcak su
  • Tuz

Mantarlı Semizotu Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Küçük doğranmış soğanlar zeytinyağında kavrulur.
  2. Soğanlar hafif pembeleşince rendelenmiş havuçlar eklenir.
  3. Küp formunda doğranmış mantarlar eklenerek suyunu salıp çekmesi sağlanır.
  4. Domates salçası eklenerek kavrulur.
  5. Küp halinde doğranmış domatesler eklenir, ezilmeden biraz çevirilir.
  6. Ardından semizotu, pirinç yahut bulgur, kemik suyu ve sıcak su eklenir.
  7. 20 dakika kadar pirinç yahut bulgurlar yumuşayınca kadar haşlanır.
  8. En son tuzu eklenip 10 dakika dinlendirilerek servis edilir.

Mantarlı Semizotu Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hamburger Menü (Karamelize Soğanlı)
Kabak Havuç Tarator
Saçaklı Poğaça Tarifi (Videolu)
Şeftalili Kek
Milföylü Magnolia
Sütlü Çorba
Hdabla | © 2025 |