Mantarlı Menemen
Mantarlı Menemen Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yeşil biber
- 9-10 tane domates
- Yarım tabak kültür mantarı
- 4 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Mantarlı Menemen Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncellikle bütün sebzelerimizi doğruyoruz daha sonra soğan ve biberimizi pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Kavrulan soğan ve biberin üzerine doğranmış mantarlarımızı döküyoruz mantarlar suyunu çekene kadar kavrulucak.
- Kavrulan mantarların üzerine doğranmış domateslerimizi ekliyoruz suyunu çekene kadar pişiriyoruz tuz ve karabiberi de atmayı unutmayın.
- Son olarak yumurtalarımızı menemenin üzerine kırıyoruz ve yumurtalar hafif pişince altını kapatıyoruz 4-5 dk dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Mantarlı Menemen Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













