Mantarlı Makarna

Mantarlı Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 12 adet mantar
  • 3 diş sarımsak
  • 1 küçük soğan
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım paket kalem makarna
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı krema

Mantarlı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yarım paket makarnayı haşlayın ve süzün.
  2. Geniş ve derin bir tencereyi ocağa alıp zeytinyağı ve tereyağı yüksek ateşte ısıtın.
  3. Sıcak yağın üzerine mantarları,sarımsakları ve soğanı tuzla bir arada ek edip renk değiştirene kadar kavurun.
  4. Bu etapta ateşin en yüksek pozisyonda olduğundan emin olun.
  5. Mantarlar renk alınca makarnayı da ekleyin 1-2 dakika birlikte harmanlayın.
  6. Tencereye kremayı ekleyip tekrar ocağı en yüksek pozisyona getirin.
  7. Makarnalar ve krema bütünleşince karabiber ekleyip ocaktan alın.
  8. Servis ederken sıcak makarnanın üzerine dilediğiniz kadar kaşar peynir rendeleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Mantarlı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Meze
Mantar Tempura (Midye Tava Gibi)
Akşam Menüsü
Kolay Pesto Sos
Tel Şehriye Çorbası
Pastane Poğaçası (Çok Pratik)
Hdabla | © 2025 |