Mantarlı Kolay Fettuccine
Mantarlı Kolay Fettuccine Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket makarna (fettuccini için)
- 1 paket mantar
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 paket sıvı krema
- 1 tatlı kaşığı dolusu karabiber
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- 3 su bardağı kaynar su
Mantarlı Kolay Fettuccine Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle mantarlarımızı ince ince doğruyoruz.
- Isıttığımız tencereye ya da makarna tavasına mantarları atıp suyunu salıp çekinceye kadar güzelce kavuruyoruz.
- Kavrulan mantarlarımıza tereyağımızı ekleyip karıştırıyoruz.
- Biraz bu biçimde kavuruyoruz ve üzerine sıvı kremaları ek ediyoruz.
- Karabiber ve tuzu ekleyip uygunca karıştırıyoruz.
- Ardından makarnaları üstüne ekliyoruz ve üzerini biraz geçecek kadar kaynar su ek ediyoruz. (3 su bardağı yazdım fakat pişmesine nazaran orta ara ekliyoruz).
- Kapağı kapatıyoruz altını yarım kısarak demlenmeye bırakıyoruz.
- Ara orta karıştırıp özdeşleşmesini sağlıyoruz.
- Krema köpürme yapabilir orta ara karıştırırsak âlâ olur.
- Baharatlarını ve pişip pişmediğini denetim ederek gerekirse biraz daha kaynar su ekleyip pişirmeye devam ediyoruz.
- Fettuccini miz servise hazır. Dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz. Yanına da bir hoş salatayla.Afiyet olsunnn 😍💐.
Mantarlı Kolay Fettuccine Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














