Mantarlı Kolay Fettuccine

Mantarlı Kolay Fettuccine Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna (fettuccini için)
  • 1 paket mantar
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 paket sıvı krema
  • 1 tatlı kaşığı dolusu karabiber
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 3 su bardağı kaynar su

Mantarlı Kolay Fettuccine Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle mantarlarımızı ince ince doğruyoruz.
  2. Isıttığımız tencereye ya da makarna tavasına mantarları atıp suyunu salıp çekinceye kadar güzelce kavuruyoruz.
  3. Kavrulan mantarlarımıza tereyağımızı ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Biraz bu biçimde kavuruyoruz ve üzerine sıvı kremaları ek ediyoruz.
  5. Karabiber ve tuzu ekleyip uygunca karıştırıyoruz.
  6. Ardından makarnaları üstüne ekliyoruz ve üzerini biraz geçecek kadar kaynar su ek ediyoruz. (3 su bardağı yazdım fakat pişmesine nazaran orta ara ekliyoruz).
  7. Kapağı kapatıyoruz altını yarım kısarak demlenmeye bırakıyoruz.
  8. Ara orta karıştırıp özdeşleşmesini sağlıyoruz.
  9. Krema köpürme yapabilir orta ara karıştırırsak âlâ olur.
  10. Baharatlarını ve pişip pişmediğini denetim ederek gerekirse biraz daha kaynar su ekleyip pişirmeye devam ediyoruz.
  11. Fettuccini miz servise hazır. Dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz. Yanına da bir hoş salatayla.Afiyet olsunnn 😍💐.

Mantarlı Kolay Fettuccine Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bademli Kavrulmuş Erişte Pilavı
Tavuk İskender
7+ Bebeklere Gece Muhallebisi
Waffle Tost
Bayat Ekmekten/ Pideden Lezzetli Brownie
İftara Çok Hafif Bir Sütlü Tatlı
Hdabla | © 2025 |