Mantarlı Köfte

Mantarlı Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 6 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tane yumurta
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz

Sotesi için;

  • 1 paket kültür mantarı
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Mantarlı Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıymayı yoğurma kabımıza alalım. Soğanları blendırdan geçirip suyunu süzelim ve akabinde bütün köfte gereçlerini ek ederek çok yeterli yoğuralım.
  2. Parmak halinde haller verelim. Köfteleri çok kurutmadan kızgın yağda kızartalım. Pişen köftelerimizi bir tabağa alalım.
  3. Sonra birebir tavada soğanları kavuralım biberleri ek edelim kavuralım akabinde mantarları ek edelim sonra salça ve baharatları ekleyelim.
  4. Bir müddet daha kavurduktan sonra köfteleri de ekleyelim sonra üzerine 2 su bardağı suyumuzu ek edelim. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Yavaş yavaş karıştırarak köftelerle harcı birleştirelim. Afiyet olsun 💕

Mantarlı Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Enginar
Pilav Üstü Tavuk
2. Gün Ramazan İftar Menüsü
Hünkarbeğendi
Kıymalı Patates Çökertme
Sufle
Hdabla | © 2024 |