Mantarlı Köfte

Mantarlı Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 500 gram kıyma
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 6 yemek kaşığı galeta unu
- 1 tane yumurta
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- Tuz
Sotesi için;
- 1 paket kültür mantarı
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 4-5 diş sarımsak
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 2 su bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Mantarlı Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıymayı yoğurma kabımıza alalım. Soğanları blendırdan geçirip suyunu süzelim ve akabinde bütün köfte gereçlerini ek ederek çok yeterli yoğuralım.
- Parmak halinde haller verelim. Köfteleri çok kurutmadan kızgın yağda kızartalım. Pişen köftelerimizi bir tabağa alalım.
- Sonra birebir tavada soğanları kavuralım biberleri ek edelim kavuralım akabinde mantarları ek edelim sonra salça ve baharatları ekleyelim.
- Bir müddet daha kavurduktan sonra köfteleri de ekleyelim sonra üzerine 2 su bardağı suyumuzu ek edelim. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Yavaş yavaş karıştırarak köftelerle harcı birleştirelim. Afiyet olsun 💕
Mantarlı Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








