Mantarlı Kaşarlı Börek

Mantarlı Kaşarlı Börek Tanımı İçin Malzemeler
Mantar sote için:
- 400 gram mantar
- 3 adet kapya biber (acı severler bir tane acı biber ekleyebilirsiniz)
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- Tuz
- Sıvı yağ
- 100 gram kadar rendelenmiş kaşar peyniri
Sosu için;
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
Üzerlerine ;
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Mantarlı Kaşarlı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencere içerisine sıvı yağı alalım, üzerine küp doğranmış kuru soğanları ekleyelim.
- Soğanlar biraz pembeleşince üzerine doğranmış biberleri ekleyelim ,biberlerde biraz kavrulduktan sonra mantarlarıda ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim .
- Son olarak tuzunuda ek edelim.
- Yufkaları sekiz kesime bölelim ,aralarına evvel sıvı karışımı sonra mantar sote ve kaşar peyniri koyarak saralım.
- Hepsini birebir formda sardıktan sonra üzerlerine eritilmiş tereyağını bol biçimde sürelim.
- 200 derece evvelden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirelim ,yumurtasız kusursuz bir börek denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun.
Mantarlı Kaşarlı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




