Mantarlı Karıştırma

Mantarlı Karıştırma Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram kültür mantar
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 su bardağı süt
  • Kaşar peynir
  • Tuz

Mantarlı Karıştırma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavaya zeytinyağını alalım.
  2. Mantarları zeytinyağında suyunu çekene kadar kavuralım.
  3. Mantarlara unu ekleyelim ve unun kokusu çıkana kadar düşük ısıda kavuralım.
  4. Daha sonra sütü ek edelim ve kıvam alana kadar karıştıralım.
  5. Üzerine en son kaşar dilimleri ekleyip kapağını kapatalım.
  6. Kaşarlar eridiğinde servise hazır olacaktır.
  7. Dilerseniz üzerine sos olarak tereyağında toz biberi kavurup ekleyebilirsiniz.
  8. Ben mantarın kokusunu sevdiğim için kokusunu baskılasın istemedim. Deneyen herkese afiyetler olsun :).

Mantarlı Karıştırma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tereyağlı Tavuk
Pizza Lezzetinde Lavaş Omlet
Pratik Tek Kişilik Sütlaç Tarifi
Şekerpare
Kahveli Islak Kek
Kıvamı İpek Gibi Krem Karamel Tarifi – ( Creme Caramel – Fransız Mutfağı ) (Videolu)
Hdabla | © 2025 |