Mantarlı Karıştırma

Mantarlı Karıştırma Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram kültür mantar
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 su bardağı süt
- Kaşar peynir
- Tuz
Mantarlı Karıştırma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavaya zeytinyağını alalım.
- Mantarları zeytinyağında suyunu çekene kadar kavuralım.
- Mantarlara unu ekleyelim ve unun kokusu çıkana kadar düşük ısıda kavuralım.
- Daha sonra sütü ek edelim ve kıvam alana kadar karıştıralım.
- Üzerine en son kaşar dilimleri ekleyip kapağını kapatalım.
- Kaşarlar eridiğinde servise hazır olacaktır.
- Dilerseniz üzerine sos olarak tereyağında toz biberi kavurup ekleyebilirsiniz.
- Ben mantarın kokusunu sevdiğim için kokusunu baskılasın istemedim. Deneyen herkese afiyetler olsun :).
Mantarlı Karıştırma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






