Mantarlı Fırın Makarna
Mantarlı Fırın Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket fırın makarna yahut dilediğiniz çeşit makarna
- 300 gram kültür mantarı
- 1 tane kuru soğan
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- Toz biber
- Karabiber
Harcı için:
- Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel sosu için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 5 su bardağı süt
- Damak zevkinize nazaran tuz ve karabiber
Ortası için;
- 1 kase tel peyniri yahut beyaz peynir
Üzeri için;
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Mantarlı Fırın Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle makarnayı hafif canlı kalacak formda tuzlu suda haşlayalım süzelim mantarlı harç için soğanı yemeklik doğrayıp, tavaya yağla alalım kavuralım kavrulunca üzerine doğranmış mantarı, tuz ve baharatları ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Beşamel sosu için tavaya tereyağını ekleyip eritelim üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım üzerine yavaş yavaş sütü ekleyip kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim ocaktan alınca tuz ve karabiber ekleyip karıştıralım.
- Derin bir kaba haşladığımız makarnayı, beşamel sosu, yarım bardak rendelenmiş kaşar peynirini ve mantarlı harcı ekleyip karıştıralım.
- Yağlanmış dikdörtgen borcama harcın yarısını yayalım üzerine peynir serpip kalan harcı üzerine yayalım en son rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim, 5 dakika dinlendirip dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Mantarlı Fırın Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















