Mantarlı Etli Ev Yapımı Noodle

Mantarlı Etli Konut Üretimi Noodle Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 1-2 adet soğan
  • 400 gram mantar
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 kaşık zeytinyağı

Noodle hamuru için;

  • 2 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı su (gerektikçe eklenecek)
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı (isteğe bağlı)

Üzeri için;

  • 1 adet yeşil soğan
  • 1 çay kaşığı susam
  • 1 yaprak maydanoz

Mantarlı Etli Konut Üretimi Noodle Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamurumuzu yapmaktan başlayalım. Bir kabının içerisine unumuzu ve yumurtamızı alalım daha sonra tuzumuzu ek edip yoğurma başlayalım gerektikçe ilave su yahut ekleyebilirsiniz. Hamur sert ancak yoğrulabilir bir kıvamda olması gerekiyor.
  2. Yoğurma sürecini tamamladıktan sonra hamurumuzun kurumaması ve dinlenmesi için çabucak bir streç sinemaya sarıp 25-30 dakika kadar hamurumuzu dinlenmeye bırakalım.
  3. Ayrı bir tencerede etlerimizi mühürlemeye başlayalım. Yağsız tencereye etlerimizi alıp kavurmaya başlayalım. Sularını salıp çeken etlerimizi rengi dönünce kestiğimiz soğanlarımızı ekleyelim.
  4. Ardından tereyağını ekleyip yaklaşık 1-2 dakika kavurmaya devam edelim. Ve mantarlarımızı ek edelim. Gerektikçe yağ ekleyebilirsiniz. Ve salçamızıda ekleyelim bütün gereçler kavrulduktan sonra üzerine iki bardak su ek edelim.
  5. Baharatlarımızı da ekleyip et ve mantarlarımızın sosunu çekmesini bekleyelim. Bu sırada dinlendirdiğimiz noodlle’larımızı bir yere un serip açalım.
  6. Açtığımız noodle’larımızı tekrar unlayıp katlayıp keselim. Un yapışmasını engelleyecektir. Noodle’ları keserken büyük bir tencerede su kaynatalım ve içine bir ölçü tuz atalım. Bu suyu noodle’ları haşlamak için kullanacağız.
  7. Kestiğimiz parçalarıda unlayıp 10-15 dakika kadar dinlendirdikten sonra kaynayan suyumuza koyalım ve yaklaşık 4-5 dakika kadar tutalım. Taze olduğu için süratli pişer daha fazla tutmak hamurlaştırır.
  8. Süzdüğümüz noodle’larımızı pişen etli sosumuzun içine ek edip yaklaşık 3-4 dakika kavurdukdan sonra altını kapatıp 15 dakika kadar dinlendirmeye bırakalım.
  9. Ve işte enfes kokulu doyurucu asya lezzeti noodle tarifi… zahmetli lakin bir o kadarda uğraşmaya değecek bir tanım.

Mantarlı Etli Mesken İmali Noodle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Enfes Levrek
Islak Kek
Fırında Karnabahar
Labneli Pancarlı Kinoalı Meze
Süzme Mercimek Çorbası İçimizi Isıtacak Bir Çorba
Soğuk Kahve
Hdabla | © 2025 |