Mantarlı Et Sote

Mantarlı Et Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 300 gram mantar
  • 1 adet kapya biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam kekik
  • 1 tutam kimyon
  • Tuz

Mantarlı Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Etlerimizi yarım saat düdüklüde haşlıyoruz.
  2. Mantarları küp küp doğrayıp bir tavaya alıyoruz.
  3. Suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Bu esnada yemeklik doğradığımız kapya biberi ve ezdiğimiz sarımsağı da ekliyoruz.
  4. Haşlanan etlerimizi mantarın içine ek ediyoruz.
  5. Etin suyundan bir çay bardağı kadar yemeğin içine ekliyoruz kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.
  6. Suyu biraz çekince baharatları ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  7. Üzerine bir yemek kaşığı tereyağını koyuyoruz kapağı kapatıyoruz.
  8. Baharatların özleşmesi için 2 dk daha pişirdikten sonra ocağı kapatıyoruz. Afiyet olsun 😋.

Mantarlı Et Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kıyır Kıyır Susamlı Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tiramisu (Yapımı Kolay Lezzeti Zirve)
Kuru İncirli Muhallebi
Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi
Kırmızı Pancar Salatası (Vitamin Deposu)
Bebeklere Balkabağı
İki Kaşık Kıyma İle Çorba
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.