Mantarlı Et Sote

Mantarlı Et Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 300 gram mantar
  • 1 adet kapya biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam kekik
  • 1 tutam kimyon
  • Tuz

Mantarlı Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Etlerimizi yarım saat düdüklüde haşlıyoruz.
  2. Mantarları küp küp doğrayıp bir tavaya alıyoruz.
  3. Suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Bu esnada yemeklik doğradığımız kapya biberi ve ezdiğimiz sarımsağı da ekliyoruz.
  4. Haşlanan etlerimizi mantarın içine ek ediyoruz.
  5. Etin suyundan bir çay bardağı kadar yemeğin içine ekliyoruz kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.
  6. Suyu biraz çekince baharatları ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  7. Üzerine bir yemek kaşığı tereyağını koyuyoruz kapağı kapatıyoruz.
  8. Baharatların özleşmesi için 2 dk daha pişirdikten sonra ocağı kapatıyoruz. Afiyet olsun 😋.

Mantarlı Et Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sandviç Ekmeği Tarifi (Videolu)
2 Kişilik Spoonful
Fincanda Kakaolu Soslu Kek
Sofistike Sumaklı Kısır
Mantar Mezesi
Kırma Yeşil Zeytin
Hdabla | © 2025 |