Mantarlı Et Sote

Mantarlı Et Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı et
- 300 gram mantar
- 1 adet kapya biber
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam kekik
- 1 tutam kimyon
- Tuz
Mantarlı Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Etlerimizi yarım saat düdüklüde haşlıyoruz.
- Mantarları küp küp doğrayıp bir tavaya alıyoruz.
- Suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Bu esnada yemeklik doğradığımız kapya biberi ve ezdiğimiz sarımsağı da ekliyoruz.
- Haşlanan etlerimizi mantarın içine ek ediyoruz.
- Etin suyundan bir çay bardağı kadar yemeğin içine ekliyoruz kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.
- Suyu biraz çekince baharatları ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Üzerine bir yemek kaşığı tereyağını koyuyoruz kapağı kapatıyoruz.
- Baharatların özleşmesi için 2 dk daha pişirdikten sonra ocağı kapatıyoruz. Afiyet olsun 😋.
Mantarlı Et Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







