Mantarlı Et Sote

Mantarlı Et Sote Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kg kuşbaşı et
- 1/2 (yarım) kg mantar
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Yağ
- Tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
- Kimyon
- 1.5 su bardağı su
Mantarlı Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yarım kg kuşbaşı etimizi suda haşlıyoruz.
- Etleri uygunca yumuşayana kadar haşlayalım.
- Etler tencere haşlanırken öteki materyalleri hazırlıyoruz.
- Mantarları düzgünce temizleyip küçük küçük doğruyoruz.
- Kapya biberleri ,yeşil biberleri ,soğanı ve domatesleri doğruyoruz.
- Haşlanan etleri tavaya alıyoruz içine biberleri, mantarları, soğanı atıp yağda yeterlice kavuruyoruz.
- Kavrulan materyallerin üzerine domatesleri ekliyoruz.
- Domatesler biraz pişince salça ve tereyağını ekliyoruz karıştırıyoruz.
- Baharatları ve tuzunu ekleyip üzerine 1. 5 su bardağı sıcak su döküyoruz ve karıştırıp tavanın kapağını kapatıyoruz.
- Suyunu çektikten sonra servise hazır ….
Mantarlı Et Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





