Mantarlı Et Sote

Mantarlı Et Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg kuşbaşı et
  • 1/2 (yarım) kg mantar
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yağ
  • Tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Kimyon
  • 1.5 su bardağı su

Mantarlı Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yarım kg kuşbaşı etimizi suda haşlıyoruz.
  2. Etleri uygunca yumuşayana kadar haşlayalım.
  3. Etler tencere haşlanırken öteki materyalleri hazırlıyoruz.
  4. Mantarları düzgünce temizleyip küçük küçük doğruyoruz.
  5. Kapya biberleri ,yeşil biberleri ,soğanı ve domatesleri doğruyoruz.
  6. Haşlanan etleri tavaya alıyoruz içine biberleri, mantarları, soğanı atıp yağda yeterlice kavuruyoruz.
  7. Kavrulan materyallerin üzerine domatesleri ekliyoruz.
  8. Domatesler biraz pişince salça ve tereyağını ekliyoruz karıştırıyoruz.
  9. Baharatları ve tuzunu ekleyip üzerine 1. 5 su bardağı sıcak su döküyoruz ve karıştırıp tavanın kapağını kapatıyoruz.
  10. Suyunu çektikten sonra servise hazır ….

Mantarlı Et Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Sıyırma
Güveçte Mantar
El Açması Peynirli Börek
Domates Çorbası
Muzlu Hurmalı Smoothie Tarifi
Peynirli Poğaça (Videolu)
Hdabla | © 2024 |