Mantarlı Bulgur Pilavı

Mantarlı Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram bulgur (1 su bardağından biraz daha fazla)
  • 8-10 adet orta uzunluk mantar
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 2 orta uzunluk yer elması
  • Yarım tutam kereviz yaprağı
  • 2 çorba kaşığı soya sosu
  • Zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz

Süslemek için;

  • Birkaç adet kornişon turşu
  • Birkaç adet zeytin

Mantarlı Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pilav tenceresine tabanını kaplayacak kadar zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağ konur.
  2. Soğanlar ufak ufak doğranır ve yağda pembeleşene kadar (kısık ateşte) kavrulur.
  3. Üzerine küçük küçük doğranmış mantar, yer elması ve kereviz yaprakları ek edilir.
  4. Üstü kapalı halde mantarlar su salıp sularını çekene kadar pişirilir.
  5. Soya sosu ve tuz eklenir.
  6. Ardından bulgur eklenir ve 2-3 dk kavrulur.
  7. Üzerine iki buçuk su bardağı sıcak su eklenir.
  8. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir.
  9. Suyunu çekmeden evvel üzerine küçük küçük doğranmış siyah zeytin ve kornişon turşusu ekleyebilirsiniz.
  10. Suyunu çeken pilav ocaktan alınarak 10-15 dk dinlendirilir.Afiyet olsun.

Mantarlı Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Teriyaki Soslu Tavuk Sandviç
Tavada Somon Balığı Tarifi
2. Gün Ramazan İftar Menüsü
Kahveli Yaş Pasta (Mokka Sahne Torte)
Bitter Fındık Kremalı Çatlak Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet