Mantarlı Bulgur Pilavı

Mantarlı Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram bulgur (1 su bardağından biraz daha fazla)
- 8-10 adet orta uzunluk mantar
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 orta uzunluk yer elması
- Yarım tutam kereviz yaprağı
- 2 çorba kaşığı soya sosu
- Zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
Süslemek için;
- Birkaç adet kornişon turşu
- Birkaç adet zeytin
Mantarlı Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pilav tenceresine tabanını kaplayacak kadar zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağ konur.
- Soğanlar ufak ufak doğranır ve yağda pembeleşene kadar (kısık ateşte) kavrulur.
- Üzerine küçük küçük doğranmış mantar, yer elması ve kereviz yaprakları ek edilir.
- Üstü kapalı halde mantarlar su salıp sularını çekene kadar pişirilir.
- Soya sosu ve tuz eklenir.
- Ardından bulgur eklenir ve 2-3 dk kavrulur.
- Üzerine iki buçuk su bardağı sıcak su eklenir.
- Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir.
- Suyunu çekmeden evvel üzerine küçük küçük doğranmış siyah zeytin ve kornişon turşusu ekleyebilirsiniz.
- Suyunu çeken pilav ocaktan alınarak 10-15 dk dinlendirilir.Afiyet olsun.
Mantarlı Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
