Mantar Ve Soğan Mezesi
Mantar Ve Soğan Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram mor soğan yarım ay doğranmış
- 50 gram kuru soğan yarım ay doğranmış
- 50 gram kapya biber yarım ay doğranmış
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 400 gram sap kısımları alınmış mantar yarım ay doğranmış
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 250 gram süzme yoğurt
- 100 gram olağan yoğurt
- 50 gram labne
- 40 gram mayonez
- 1 çay kaşığı kuru fesleğen
- 7-8 kol dereotu ince kıyılmış
- 7-8 kısım maydanoz ince kıyılmış
- 5 gram tuz
Üzerine süslemeye;
- Ceviz (kırılmış ve kelebek)
- Zeytinyağı
- Kırmızı toz biber
Mantar Ve Soğan Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- 200 gram mor soğan yarım ay doğranmış 50 gram kuru soğan yarım ay doğranmış yarım çay bardağı zeytinyağı ile diriliği gidene kadar kavrulur ve tavadan alınır.
- 400 gram sap kısımları alınmış mantar yarım ay doğranarak 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile suyunu çekene dek kavrulur.
- 250 gram süzme yoğurt 100 gram olağan yoğurt, 50 gram labne, 40 gram mayonez, 1 çay kaşığı kuru fesleğen, 7-8 kısım dereotu, ince kıyılmış, 7-8 kısım maydanoz ince kıyılmış, 5 gram tuz bir kasede yeterlice karıştırılır.
- Üzerine kavrulan soğan ve mantarlar eklenir karıştırılır.
- Servis tabağına alınır. Üzeri istenildiği üzere süslenebilir. Ben cevizleri kırıp zeytinyağında biraz toz biber ile çevirdim ve ortasına döktüm. Afiyetle ve sevgiyle kalın.
Mantar Ve Soğan Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













