Mantar Sote
Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram mantar
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 6 büyük diş sarımsak
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- 5 kısım maydanoz
Mantar Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye sıvı yağı alalım.
- Jülyen doğradığımız soğan ve sarımsakları tencereye alıp birkaç dakika kavuralım.
- Doğradığımız biberleri de tencereye alıp soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Soğanlar pembeleştikten sonra güzelce yıkayıp ortadan ikiye kestiğimiz mantarları tencereye alalım ve karıştıralım.
- Tencerenin kapağını kapatıp mantarlar suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişirelim.
- Mantarlar piştikten sonra ocağın altını kapalım ve tuz ile karabiber ekleyip son kere karıştıralım.
- Mantar sotemizi servis tabağına alıp üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyelim.
- Sotemiz hazır. Deneyenlere afiyet olsun.
Not: benim mantarlarım küçüktü ortadan ikisiye kestim. Mantarlarınız büyükse daha fazla doğrayabilirsiniz.
Mantar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











