Mantar Sote

Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 300-400 gram mantar
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Karabiber

Mantar Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mantarları yıkayıp kurulayın.
  2. Büyükse 2ye kesin küçükse kesmeyin.
  3. Yapışmaz tavayı ocakta ısıtın ve yağı ekleyin.
  4. Mantarları tavaya ekleyin ortada karıştırarak soteleyin.
  5. Mantarlar evvel suyunu bırakır sonra o suyu çekerek karamelize olur.
  6. İyice kızarana kadar soteleyin.
  7. Sarımsağı ve baharatlarını ekleyin. 1-2 dk daha kavurun. Afiyet olsun 😋.

Mantar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

En Kolay Kornişon Turşu Tarifi
Simit Kurabiye
Fırında Köfte Patates
Kuru Üzümlü Cevizli Kurabiye
Spoonful
Havuç Taratoru Böyle Deneyin (Videolu)
Hdabla | © 2025 |