Mantar Sote
Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 800 gram minik mantar
- 6 diş sarımsak
- 4 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber(isteğe bağlı)
Üzeri için:
- Kaşar peyniri rendesi
Mantar Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mantar severler için çok lezzetli bir tanım. Kahvaltıya ve yemeklerin yanına çok nefis oluyor. 👌👌 Tanımımıza gelince zerzevatları temizleyip yıkayalım. Mantarı isteyen soyabilir.
- Soğanı ortadan ikiye kesip uzunluğuna yarım ay ince ince doğrayalım.
- Biberleri evvel uzunluğuna ikiye kesip ince ince yarım ay doğrayalım.
- Mantarları tüm biçimde bırakalım.
- Tavaya mantarı koyup suyunu çekene dek pişirelim. Yağları ek edip rengi kızarana dek kavuralım.
- Soğanı ve biberleri ek edip kavurmaya devam edelim.
- Tuzu ve biberi ek edip karıştıralım.
- Tuz ve baharatı kendi damak tadına nazaran ayarlayabilirsiniz.
- Servis tabağına koyup üzerine kaşar peyniri rendeleyelim. Afiyet olsun.
Mantar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










