Mantar Sote

Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo mantar
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Maydanoz

Mantar Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mantarları güzelce temizleyip yıkayıp uzun doğrayalım ne çok kalın ne çok ince olsun.
  2. Biberleri soğanları jülyen doğrayalım.
  3. Tavaya yağ koyup mantar soğan ve biberleri koyup hafif karıştıralım.
  4. Mantarlar suyunu bırakıp hafif çekene kadar kapağını kapatıp pişirelim.
  5. Suyunu hafif çekmeye başlayınca domates ve salçayı koyup tuz ve karabiberini atıp karıştıralım.
  6. Suyunu büsbütün çekince ortada karıştırıp yeterlice pişirelim.
  7. Piştikten sonra üstüne biraz maydanoz döküp servis yapalım.

Mantar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğuk Çorba (Kolay Ve Sağlıklı)
Mandalina Soslu Etimek Tatlısı
Keten Tohumlu Glutensiz Lavaş / Krep
Tavuklu Wrap
Çilekli Magnolia
Kabak Cips
Hdabla | © 2025 |