Mantar Soslu Tavuk Izgara

Mantar Soslu Tavuk Izgara Tanımı İçin Malzemeler
Tavuk marinesi için;
- 1 paket tavuk göğsü
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı süzme bal
- 1 çay kaşığı kekik, pul biber, karabiber
- Tuz
Mantar sosu için;
- 10 adet kültür mantarı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 paket krema ( yoksa bir çay bardağı süt)
- Biraz karabiber
- Biraz kimyon ve tuz (baharatlar damak tadınıza göre)
Mantar Soslu Tavuk Izgara Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları ortadan keselim çok incede olmayacak kalında. Marine materyallerinin hepsini ekleyelim ve elimizle her yerine yedirip üzeri kapalı halde buzdolabında en az iki saat saklayalım.
- Diğer yandan mantarlarımızı güzelce temizleyip doğrayalım ve tuzlu suda bekleyelim ( yarım saat beklettim).
- Mantar sosu için; bir tavaya evvel terayağını alıp, eritelim ve üzerine unu ekleyip biraz kavurduktan sonra salçaları ekleyelim ve kavuralım. Topaklanma gitsin diye sütü yahut kramayıda ekleyip çırpma teliyle süratli hızlı karıştıralım.
- Mantarıda süzüp sosun içerisine ekledikten sonra güzelce karıştırıp mantar yumuşayana kadar pişirelim.
- Marine ettiğimiz tavukları tekrar elimizle güzelce karıştıralım ve yeterlice ısınmış tavaya alalım artlı önlü suyunu bırakmadan kızartalım. Ocaüın altı kızarma kademesinde yüksek olsun.
- Servis tabağına tavuklarımızı aldıktan sonra üzerine mantar sosumuzu da ekleyelim. Afiyet olsun 🌸.
Mantar Soslu Tavuk Izgara Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













