Mantar Soslu Tavuk

Mantar Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü (ya da kalça, tercihe bağlı)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (kızartmak için)

Mantar sos için:

  • 250 gram kültür mantarı (dilimlenmiş)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 küçük soğan (ince doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 200 ml krema
  • 1/2 (yarım) çay bardağı soya sosu
  • 1 çay kaşığı hardal
  • 200 ml zerzevat suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • İsteğe bağlı biraz muskat

Mantar Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuğu hazırla: tavukları ince fileto biçiminde kesin.
  2. Tuz, karabiber ve toz biberle tatlandırın.
  3. Tavukları yavaşça unlayın, tavayı ısıtın, sıvı yağı ekleyin ve tavukları önlü gerili kızarana kadar pişirin.
  4. Mantar sosu: başka bir tavaya tereyağı ve sıvı yağı alın, soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun.
  5. Sarımsağı, akabinde mantarları ekleyin.
  6. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  7. Unu ekle kokusu çıkana kadar kavurun.
  8. Kremayı, soya sosunu, zerzevat suyunu ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandırın.
  9. Sos yoğunlaşınca altını kapatın.
  10. Servis: kızarttığın tavukların üzerine sıcak mantar sosunu dökün.
  11. Yanına patates püresi, pilav ya da taze yeşillikli salata çok yakışırın.

Mantar Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yiyenleri Şaşırtacak Tatlı Kurabiye (Tuzsuz Lorlu)
Tahıl Patlaklı Waffle
Diyet Pizza (Yulaflı)
Sarımsak Mezesi
Döner Sandviç
Pudingli Truffle
Hdabla | © 2025 |