Mantar Soslu Köfte

Mantar Soslu Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 400-500 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 3,5 yemek kaşığı galeta unu
  • Yarım tatlı kaşığı karbonat
  • 5-6 damla limonsuyu (karbonatı faal etmek için)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz ( ben 2 çay kaşığı kullandım)
  • 5-6 kaşık kızartmak için sıvı yağ

Mantar sos için;

  • 4 yemek kaşık sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ
  • 15-20 adet mantar
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet havuç
  • 100 ml krema
  • 100 ml süt
  • 2 silme tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tatlı toz biber
  • Tuz (1,5 çay kaşığı kullandım)

Üzeri için;

  • 1 kase rendelenmiş tost kaşarı

Mantar Soslu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köfte hazırlamak için çukur bir kaba kıymayı alalım, üzerine kuru soğanı rendeleyip suyunu sıkalım (bu suyu kullanmıyoruz).
  2. Karbonatın üzerine limon suyu damlatıp etkin edelim ve bunu da kıymanın üzerine alalım, köfte için olan kalan gereçleri de ekleyip güzelce yoğuralım..
  3. Üzerini streçle kapatıp biraz buzdolabında dinlenmesini sağlayabilirsiniz.
  4. Ardından harcımızı biraz büyükçe yuvarlak şekillendirip ( hamburger köftesi gibi) tavada sıvı yağda orta yüksek ateşte yavaşça çok kurutmadan kızartalım ve pişen köfteleri fırın tepsisi yahut borcama dizelim.
  5. Aynı tavaya temizleyip ince dilimlediğiniz mantarları aktaralım tavanın kapağını kapatıp biraz pişirelim.
  6. Suyunu çekmesine yakın sıvı yağ ve tereyağ ekleyip kuru soğanları uzun uzun doğrayıp ekleyelim kavuralım.
  7. Kırmızı biberi uzun şerit doğrayıp ekleyelim, havucu uzunca rendeleyelim ekleyelim ve hepsini 5-6 dakika orta kısık ateşte kavuralım.
  8. Bir bardağa süt ve kremayı koyup karıştırın üzerine nişastayı ekleyip güzelce karıştırın ve tavadaki sebzelere yavaşça bir yandan da karıştırarak dökün, baharat ve tuzu ekleyin, 5 dakika kısık ateşte pişirin ve ocağın altını kapatın.
  9. Köftelerin üzerine mantar sosunu paylaştırın tepeleme olabilir dolu dolu sos koyabilirsiniz tabi köfte sayısına nazaran:) üzerine en üste rendelenmiş kaşar peyniri paylaştırın.
  10. Önceden ısıtılmış 190°c de üzeri kızarana kadar servis edin, akabinde pişen köfteleri fırından çıkartıp 10 dakika kadar dinlendirin ve servise hazır, afiyet olsun;).

Mantar Soslu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumurta Salatası (Baharatlı) / Egg Salad (Spicy)
Tadı Efsane Sömelek Köfte
Portakallı Ağlayan Pasta
Pastane Usulü Kıyır Kıyır Poğaça
Yalancı Sarıyer Böreği
Pırasalı Börek
Hdabla | © 2025 |