Mantar Mezesi

Mantar Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket mantar
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet jülyen doğranmış soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz
  • 1 çay kaşığı kadar kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kadar pulbiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı kadar karabiber
  • 2 kol maydanoz ince kıyılmış

Yoğurtlu kısmı için;

  • 1 kase yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kadar tuz

Mantar Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle mantarlarımızı güzelce temizleyip ayıklayıp su dolu kabınızın içerisine koyup yarım limonun suyunu ekleyerek kararmasına önleyerek 10 dakika kadar bekletiyoruz.
  2. Tenceremizi ocağa alarak zeytinyağını ekleyip ,jülyen doğradığımız soğan ve sarımsakları ekleyerek yaklaşık 5 dakika kadar kavuruyoruz.
  3. Daha sonra beklettiğimiz mantarlarımızı süzerek direk tavamızı alıyoruz ,bu formda de yaklaşık 20 dakika kadar orta ara karıştırarak kavurma süreci yapıyoruz.
  4. Baharatlarımızı ekliyoruz ,maydanozumuzu da ek ederek bir 5 dakikada bu biçimde kavuruyoruz.Altını kapatıyoruz.
  5. Yoğurtlu sos için sarımsak ,yoğurt ve tuzu ekleyerek karıştırıyoruz, sunum tabağamızı alarak üzerine kavurduğumuz mantarlarımızı döküyoruz ve afiyetle yiyoruz.

Mantar Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilek Soslu Bisküvili Pasta
Dereotlu Peynirli Poğaça
Evde Çikolata Enfes
Zeytinyağlı Bakla
Gaziantep Köy Kahkesi
Köy Biberi Yatağında Kızartma
Hdabla | © 2025 |