Mantar Kurabiyesi

Mantar Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 250 gr tereyağı (oda ısısında)
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un ( denetimli ekleyelim)

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı kakao

Mantar Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak derin bir kaba un ve nişasta hariç tüm malzemeyi ekleyip karıştıralım.
  2. Malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra nişastayı ekleyip tekrar karıştıralım.
  3. Ardından unu denetimli olarak ekleyelim ve tekrar yoğuralım.
  4. Ele yapışamayacak bir kıvam ettikten sonra küçük toplar haline getirelim.
  5. Tüm hamur bittikten sonra bir şişe yardımıyla kakao ya değdirip hamurumuzu üst kısmına bastıralım.
  6. Ardından bütün kurabiye hamurlarımızı fırın tepsisine dizip fırında pişirelim.
  7. Pişirdikten sora servis tabağına alalım ,dilersekte buzlukta saklayalım deneyenlere şimdiden afiye olsun. 🥰🥰.

Mantar Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kayseri Yağlaması
Dereotlu Labneli Poğaça
Glutensiz Tuzlu Burger Ekmeği
Fındık Ezmeli Kurabiye
Limonata
Kahvaltılık Peynir Domates
Hdabla | © 2025 |