Mantar Kurabiyesi
Mantar Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 250 gr tereyağı (oda ısısında)
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un ( denetimli ekleyelim)
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı kakao
Mantar Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak derin bir kaba un ve nişasta hariç tüm malzemeyi ekleyip karıştıralım.
- Malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra nişastayı ekleyip tekrar karıştıralım.
- Ardından unu denetimli olarak ekleyelim ve tekrar yoğuralım.
- Ele yapışamayacak bir kıvam ettikten sonra küçük toplar haline getirelim.
- Tüm hamur bittikten sonra bir şişe yardımıyla kakao ya değdirip hamurumuzu üst kısmına bastıralım.
- Ardından bütün kurabiye hamurlarımızı fırın tepsisine dizip fırında pişirelim.
- Pişirdikten sora servis tabağına alalım ,dilersekte buzlukta saklayalım deneyenlere şimdiden afiye olsun. 🥰🥰.
Mantar Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






