Mantar Kokareç
Mantar Kokareç Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram mantar
- 2 tane kuru soğan
- 2 tane yeşil biber
- 2 tane domates
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Mantar Kokareç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağla tavaya alalım kavurmaya başlayalım.
- Mantarı küçük küçük doğrayalım, soğan kavrulunca üzerine mantarı ekleyelim biraz kavrulunca yemeklik doğranmış biberi ve tereyağını ekleyelim, karıştıralım.
- Mantarlar suyunu çekince domates ve sarımsağı ekleyelim, tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım bir kaç dakika.
- Piştikten sonra dürüm yapacağımız ekmeğin ortasını sosa banalım daha sonra mantar kokoreçten içine ekleyip yanında buz üzere bir ayranla servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Mantar Kokareç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












