Mantar Kokareç

Mantar Kokareç Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram mantar
  • 2 tane kuru soğan
  • 2 tane yeşil biber
  • 2 tane domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Mantar Kokareç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağla tavaya alalım kavurmaya başlayalım.
  2. Mantarı küçük küçük doğrayalım, soğan kavrulunca üzerine mantarı ekleyelim biraz kavrulunca yemeklik doğranmış biberi ve tereyağını ekleyelim, karıştıralım.
  3. Mantarlar suyunu çekince domates ve sarımsağı ekleyelim, tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım bir kaç dakika.
  4. Piştikten sonra dürüm yapacağımız ekmeğin ortasını sosa banalım daha sonra mantar kokoreçten içine ekleyip yanında buz üzere bir ayranla servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Mantar Kokareç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etli Sebze Yemeği (Videolu)
Küllü Kurabiye
Çilekli Trileçe
Reyhan Şerbeti
Yumurta Piyazı
Şeker Hamur Kaplamalı Pasta
Hdabla | © 2025 |