Mantar Dolması

Mantar Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo mantar
  • 1 kase garnitür
  • 1 kase kuşbaşı et ya da tavuk
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • Küçük 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 kase rende kaşar

Mantar Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce bir tencereye yağı koyun, akabinde üzerine soğan ve sarımsakları küp küp doğrayıp kavurmaya başlayın.
  2. Onlar kavrulunca tavuğunuzu ya da etinizi koyun ve kavurmaya devam edin.
  3. Onlar da kavurduktan sonra garnitürü baharatlarını ve tuzunu ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. Mantarları saplarından ayırın bir tepsiye dizin akabinde yapmış olduğunuz harcı mantarların içine koyun .
  5. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
  6. 200 derece fırında 10 dakika kadar pişirmeniz kâfi olacaktır ,dilerseniz bu tanımı tavuk yahut et kullanmadan da yapabilirsiniz deneyecek olanları şimdiden afiyet olsun.

Mantar Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Basmati Pirinçle Garnitürlü Pilav
Etli Kabak Yemeği
İce Mocha Soğuk Kahve
Arap Tava
Samimi Sofraların Aranan Lezzetleri
Su Böreği (Asla Yırtılmaz)
Hdabla | © 2025 |