Mantar Burger

Mantar Burger Tanımı İçin Malzemeler
Burger için;
- 10 adet büyük uzunluk kültür mantarı
- Bir modül tereyağı
- Tuz
Köftesi için;
- 300 gr dana kıyma
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet soğan
- 1 adet sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Karamelize soğan için;
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı nar ekşisi
- Tuz
Arası için;
- Bir kase rendelenmiş kaşar peyniri
Üzeri için;
- 5 adet cheddar peyniri
Mantar Burger Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mantarları temizleyip içerisine küçük küpler halinde tereyağını doğrayıp bir fiske tuz serpip 180 derecede evvelce ısıtılmış fırında suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Köftesi için derince bir kaba soğan ve sarımsağı rendeledikten sonra kalan tüm materyalleri ekleyip yoğuruyoruz.
- Yoğurduğumuz köfte harcını 5 eşit kesime ayırıp elimizle yuvarlak form veriyoruz.
- Köfteleri yağsız bir tavada gerili önlü kızartıyoruz.
- Karamelize soğan için soğanları halka halka kesip zeytinyağında kavuruyoruz.
- Şeker, nar ekşisi, sirke ekleyip altın renginden hafif pembeleşinceye kadar kavurup kenara alıyoruz.
- Fırında pişen mantarları çıkartıp sırasıyla içerisine evvel rendelenmiş kaşar peyniri üzerine karamelize soğan daha sonra köfte ve köftenin üzerine tekrar kaşar peyniri ve mantar kapatıyoruz.
- En son olarak üzerine birer adet cheddar peyniri koyup 180 derecede evvelce ısıtılmış fırında peynirler eriyene kadar pişiriyoruz.
Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Mantar Burger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








