Mangolu Chicken Curry

Mangolu Chicken Curry Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü ya da but (kuşbaşı doğranmış)
  • 1 adet olgun mango (küçük doğranmış yada püre )
  • 1 büyük soğan (ince doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 kesim taze zencefil (rendelenmiş, yaklaşık 1 tatlı kaşığı)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı köri tozu
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
  • 2 adet domates (rendelenmiş)
  • Yarım su bardağı su
  • Tuz,
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Taze kişniş yahut maydanoz

Mangolu Chicken Curry Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye sıvı yağı alın ve soğanı pembeleşinceye kadar kavurun .
  2. Sarımsak ve zencefili ekleyin ,birkaç dakika daha kavurun.
  3. Köri, zerdeçal, kimyon ve pul biberi ekleyin, baharatların kokusu çıkana kadar karıştırın .
  4. Tavuk kesimlerini ekleyin, yüksek ateşte renkleri dönene kadar soteleyin .
  5. Rendelenmiş domatesleri ekliyoruz .
  6. 4-5 dakika pişiriyoruz .
  7. Püre mangoyu ekliyoruz karıştırın ve 2-3 dakika pişirin .
  8. Suyu ekliyoruz, tuz, karabiberle tatlandırın.
  9. Kısık ateşte 20 dakika pişirin, tavuklar uygunca yumuşayana kadar .
  10. Servis ederken üzerine taze kişniş yahut maydanoz serpiştirin.

Mangolu Chicken Curry Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Enginarlı Pilav (Bahar Pilavı)
Cennet Çorbası
Kedidili Pasta
Ekşili Köfte (Kıllotik)
Muzlu Kek
El Açması Lezzetinde Patatesli Börek
Hdabla | © 2025 |