Mangır Aşı
Mangır Aşı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 su bardağı kesme hamur
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı nane
Mangır Aşı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye kadar su alıp kaynatalım, kaynayan suya yıkadığımız mercimekleri ilave edip hoş haşlayalım.
- Mercimekler haşlandıktan sonra kesme hamuru ek edip haşlanması sağlayalım.
- Daha sonra kaynatmış olduğumuz mercimek ve hamurlarımızı süzgeçte süzelim.
- Sos için bir kase yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuz ek edip karıştıralım.
- Tereyağında naneyi yakalım ,mangır aşını servis tabağına alıp üzerine gezdirelim afiyet olsun.
Mangır Aşı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









