Mangal Lezzetli Fırında Türk Somonu
Mangal Lezzetli Fırında Türk Somonu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet Türk somon balığı
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 diş sarımsak
- 2-3 halka soğan
- 2-3 dilim limon
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
Mangal Lezzetli Fırında Türk Somonu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle türk somon balığını temizlememiz gerekiyor. Şayet ki temizlenmiş aldıysanız birkaç kesime ayırmanız kâfi.
- Çiğ balığın üstüne baharatları ve gereçleri ekliyoruz ve fırın tepsisine diziyoruz.
- Dizilen balıkların üzerine çok az yağ da ekleyebilirsiniz.
- 180 derece evvelce ısıtılmış fırında 20 dakika pişirmeniz kafidir.
- Yanına pilav yahut yeşillik salatalarla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Mangal Lezzetli Fırında Türk Somonu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








