Mandalinalı Pişmeyen Cheesecake

Mandalinalı Pişmeyen Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Alt tabanı için:

  • 1,5 paket petibör bisküvi
  • 100 gram tereyağ

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya

Mandalina sosu için:

  • 1 buçuk su bardağı mandalina suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağından biraz fazla şeker

Mandalinalı Pişmeyen Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle alt tabanı için petibör bisküvileri yeterlice ezip un haline getirelim.
  2. Eritilmiş tereyağına ezilmiş bisküvileri ekleyelim.
  3. Karıştırıp elimizle yoğuralım ve 28 cm lik kalıbımıza dökelim ve düzgünce sıkıştıralım.
  4. Sonra muhallebisi için karıştırma kabına nişasta şeker irmik ve sütü alarak ocağın altını açalım ve kaynayana kadar karıştıralım kaynadıktan 5 dakika sonra ocağın altını kapatalım ve vanilyayıda ekledikten sonra kalıbımıza dökelim.
  5. Mandalina sosu için mandalinaları rondodan geçirelim ve bir tencereye alalım üzerine nişasta şeker ve suyu alıp ocağın altını açalım.
  6. Kaynayana kadar karıştıralım kaynadıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  7. Son olarak soğuduktan sonra kalıba dökelim ve yaklaşık 1 saat buzdolabında mümkünse 1 gece buzdolabında bekletelim ve servise hazır.Afiyet olsun.

Mandalinalı Pişmeyen Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şiş Köfte
Sebze Garnitürlü, Kuru Üzümlü Kuskus
Terbiyeli Semizotu Çorbası (Elinize Her Geçtiğinde Yapacaksınız O Kadar Lezzetli)
Sarımsaklı Japon Ekmeği
Balon Gibi Şişen Yufka
Tahinli Susamlı Kurabiye
Hdabla | © 2024 |