Mandalinalı Pişmeyen Cheesecake

Mandalinalı Pişmeyen Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Alt tabanı için:
- 1,5 paket petibör bisküvi
- 100 gram tereyağ
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
Mandalina sosu için:
- 1 buçuk su bardağı mandalina suyu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağından biraz fazla şeker
Mandalinalı Pişmeyen Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle alt tabanı için petibör bisküvileri yeterlice ezip un haline getirelim.
- Eritilmiş tereyağına ezilmiş bisküvileri ekleyelim.
- Karıştırıp elimizle yoğuralım ve 28 cm lik kalıbımıza dökelim ve düzgünce sıkıştıralım.
- Sonra muhallebisi için karıştırma kabına nişasta şeker irmik ve sütü alarak ocağın altını açalım ve kaynayana kadar karıştıralım kaynadıktan 5 dakika sonra ocağın altını kapatalım ve vanilyayıda ekledikten sonra kalıbımıza dökelim.
- Mandalina sosu için mandalinaları rondodan geçirelim ve bir tencereye alalım üzerine nişasta şeker ve suyu alıp ocağın altını açalım.
- Kaynayana kadar karıştıralım kaynadıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Son olarak soğuduktan sonra kalıba dökelim ve yaklaşık 1 saat buzdolabında mümkünse 1 gece buzdolabında bekletelim ve servise hazır.Afiyet olsun.
Mandalinalı Pişmeyen Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

