Mandalinalı Kek

Mandalinalı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 5-6 adet mandalina
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker (200 ml’lik bardak ile ölçün)
  • 100 ml sıvı yağ
  • 200 ml süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 buçuk su bardağı un (karışım koyu olursa çok az daha süt ekleyin)

Mandalinalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 adet mandalinayı kabuğunu soymadan bıçakla ikiye bölün ve limon sıkacağı ile sıkın.
  2. Diğer mandalinaların kabuklarını soyun.
  3. Bir borcamı yağlayın ve tabanına tabanı kaplayacak kadar şeker dökün.
  4. Üzerine mandalina dilimlerini dizin.
  5. Artan mandalinaları kek için saklayın.
  6. Mandalina artmadıysa, 1-2 mandalina daha soyun ve dilimleri küçük küçük kesin.
  7. Kek için, yumurtaları şekerle çırpın.
  8. Üzerine sıvı yağ, süt, mandalina suyu ve modülleri, kabartma tozu, vanilya ekleyin ve karıştırın.
  9. İyice karıştıktan sonra unu ekleyin. (isterseniz unu eleyebilirsiniz ancak çok da gerek yok. ) güzelce karışana kadar karıştırın.
  10. Karışımı, hazırladığınız borcama dökün.
  11. 180 derece evvelce ısıtılmış fırında 40-50 dakika ortası, kürdan pak çıkana kadar pişirin.
  12. Piştikten sonra kekimiz hazır. Afiyet olsun.

Mandalinalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mantarlı Kebap
Kolay Pudingli Tatlı
Muhacirlerin En Meşhur Soğan Böreği
Portakallı Kurabiye
Kabak Mezesi (Çiğden)
Açma Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |