Mandalinalı Kek
Mandalinalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 5-6 adet mandalina
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker (200 ml’lik bardak ile ölçün)
- 100 ml sıvı yağ
- 200 ml süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 buçuk su bardağı un (karışım koyu olursa çok az daha süt ekleyin)
Mandalinalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 adet mandalinayı kabuğunu soymadan bıçakla ikiye bölün ve limon sıkacağı ile sıkın.
- Diğer mandalinaların kabuklarını soyun.
- Bir borcamı yağlayın ve tabanına tabanı kaplayacak kadar şeker dökün.
- Üzerine mandalina dilimlerini dizin.
- Artan mandalinaları kek için saklayın.
- Mandalina artmadıysa, 1-2 mandalina daha soyun ve dilimleri küçük küçük kesin.
- Kek için, yumurtaları şekerle çırpın.
- Üzerine sıvı yağ, süt, mandalina suyu ve modülleri, kabartma tozu, vanilya ekleyin ve karıştırın.
- İyice karıştıktan sonra unu ekleyin. (isterseniz unu eleyebilirsiniz ancak çok da gerek yok. ) güzelce karışana kadar karıştırın.
- Karışımı, hazırladığınız borcama dökün.
- 180 derece evvelce ısıtılmış fırında 40-50 dakika ortası, kürdan pak çıkana kadar pişirin.
- Piştikten sonra kekimiz hazır. Afiyet olsun.
Mandalinalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






