Mandalina Soslu Etimek Tatlısı

Mandalina Soslu Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 buçuk paket etimek
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
Muhallebisi için;
- 1 paket süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşıģı un (hafif tepelemeli olsun)
- 2 yemek kaşıģı nişasta
- 1 paket sade krem şanti (1 çay bardağı sütle çırpılacak)
Mandalina sosu için;
- 3 su bardağı mandalina suyu
- 6 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
Mandalina Soslu Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karameli için şekeri tencereye alın altını kısın eriyene kadar ortada karıştırın yanmaması çok kıymetli dikkat etmeniz gerekiyor.
- Tamamen eridikten sonra tencereyi kenara alın iki su bardagı su ek edin daha sonra tekrar ocağa alın eriyene kadar kaynatın .
- Daha sonra etimekleri batırıp tepsiye dizin muhallebi için materyalleri tencereye alıp yoğunlaşana kadar kaynatıyoruz .
- Soğuduktan sonra bir çay bardağı sütle çırptığımız krem şantiyi muhallebiye ek edip çırpalım etimeklerin üzerine kremamızı yayıp kenara alıyoruz.
- Mandalinalı sosu için materyalleri tencereye alıp kaynatıyoruz yoğunlaşmaya başlayınca ocaktan alıyoruz bir kaç dakika sıcaklığı geçtikten sonra muhallebinin üzerine döküyoruz (siz benim üzere bir anda dökmeyin bir kaşık yahut kepçe yardımıyla nazikçe yapın 🥲ben bir anda dökünce bir kısmı direk tabana çöktü 🙈)
- Tamamen soğuduktan sonra dilediğiniz üzere süsleyin buzdolabında bir kaç saat yahut bir gece dinlendirip servis yapın afiyet olsun🍊🍊🍊🍊🍊.
Mandalina Soslu Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


