Maklube

Maklube Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram yağsız kuşbaşı et
  • 3 bardak pirinç (200 ml)
  • 2 tane patates
  • Tereyağ
  • Sıcak su
  • Karabiber
  • Tuz
  • Yoğurt

Salata için;

  • Mor lahana
  • Havuç
  • Kıvırcık
  • Domates
  • Salatalık

Maklube Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Etlerimizi minik küp küp keselim.
  2. Tencereye alıp bir taşım kaynayınca suyunu döküp düdüklü tencereye koyalım, yapışmayacak kadar su ekleyelim, tuz ve karabiberini ekleyip kısık ateşte 40 dakika pişirelim.
  3. Pişireceğimiz tencereye alalım.
  4. En alta et, üzerine pirinçin yarısını, küp küp tereyağını ve tuz ekleyelim.
  5. Yuvarlak kestiğimiz patatesi kızartıp üzerine dizelim son olarak kalan pirinçi tuzu ve tereyağını ekleyelim.
  6. Malzemelerin üzerine 2 parmak çıkacak kadar sıcak su ekleyelim.
  7. Kısık ateşte pilav pişine kadar yaklaşık 40 dakika pişirelim.
  8. Üzerine havlu kağıt koyup 10 dakika demlendirelim.
  9. Hazırladığımız salata ve yoğurtla servis edelim. Afiyet olsun.

Maklube Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bayramlık İkram
Waffel Hamuru
Elmalı Kırmızı Pancar Salatası
Tahinli Çıtır Rulolar (Çok Pratik Muhteşem)
Renk Renk Lezzet Soteli Patates Salatası
Patates Püreli Soslu Köfte
Hdabla | © 2025 |