Maklube

Maklube Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo kuşbaşından büyük doğranmış dana eti
- 3 orta uzunluk patates
- 2.5 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı tuz
Salata için;
- Marul
- Mor lahana
- Rendelenmiş havuç
- Yoğurt
Maklube Tanımı Nasıl Yapılır?
- Etler büyük bir çelik tencereye alınıp kapak kapatılmadan yüksek ateşte sulunu salıp çekene kadar pişirilir. Ortada karıştırılır. (ortalama 1 saat).
- Etler olurken patatesler soyulup yıkanır halka halka doğranıp kızartılır.
- Suyunu çeken etlere 2 bardak sıcak su koyulup tencerenin kapağı kapatılır ocağın altı kısılır. Ortada karıştırarak suyu büsbütün çekene kadar pişirilir.
- Suyunu çeken etler yumuşamış mı diye denetim edilip sıvı yağ ek edilerek kavrulur.
- Kavrulan etlerin üstüne yıkanan pirinçin yarısı koyulur.
- Üstüne kızartılan patatesler dizilir.
- En üste kalan pirinçler yayılarak koyulur.
- Tereyağı minik kesimler halinde pirinçin üstüne koyulur. Tuzu atılır.
- Üstünü 1 parmak geçinceye kadar sıcak su koyulup karıştırılmadan tencerenin kapağı kapatılır. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. ( yarım saat).
- Suyunu çekip pirinçler yumuşayınca ocaktan alınıp üstüne kağıt havlu kapatılıp kapağı kapatılarak dinlenmeye bırakılır. (15 dk).
- Büyük bir sini tencerenin üstüne kapatılıp tencerenin altından tutularak yavaşça çevrilir. Tencerenin üstüne ve kenarlarına kaşıkla vurulur. Yavaşça tencere kaldırılır.
- Kenarlarına bir sıra marul salatası, bir sıra havuçlu mor lahana salatası, bir sıra yoğurt koyularak pilavın etrafı tamamlanır. Afiyet olsun :).
Maklube Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











