Makedonya Usulü Arnavut Böreği

Makedonya Yordamı Arnavut Böreği Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 kg un
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

İç harcı:

  • 1 bütün pırasa ( dileyenler ıspanaklı yapabilir)
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Ayçiçek yağı
  • Vegeta ( tuzot/ baharat çeşnisi)
  • Su

Aralar ( üzeri ) için:

  • 250 gram tereyağ ( margarin )
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı

Makedonya Yolu Arnavut Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Böreği hazırlamak için öncelikle hamurunu tutalım.
  2. Sırasıyla evvel unu bir kaba alalım içine tuz ,yağ ve ılık suyu dökelim yoğurmaya başlayalım.
  3. Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde etmiş olucaz.
  4. Diğer taraftan küçük küçük doğradığımız pırasayı ocağa alalım üzerine ayçiçek yağı gezdirip kapağını da kapattıktan sonra baharında yumuşamaya bırakalım.
  5. Ara orta karıştıralım ki yapışmasın.
  6. Ardından sırasıyla biberi, domates küçük küçük doğrayıp içine ek edelim karıştırıp,kavurmaya devam edelim.
  7. En son baharatları ek edelim ve az ölçüde su koyup, karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp pişmesine bırakalım.
  8. Bir tencereye tereyağını alıp eritelim içine ayçiçek yağı ek edelim,hamuru bezelere ayırmadan materyaller hazır olsun ki size kolaylık versin.
  9. Tuttuğumuz hamur dinlendikten sonra küçük bezelere bölelim,toplamda 20-22 ortası beze çıkacaktır,bunlardan 12 alta 10 üste olacak biçimde küçük yufka açıp ortalara yağdan sürüp üst üste dizelim.
  10. Tek bütün yufka gelecek biçimde evvel alt yufkayı açalım fırın tepsisine tereyağı ile sürdükten sonra yufkayı yerleştirelim kenar kısmı kalın olmamasına dikkat edin, iç harcıni da ek edip üst yufkayı da birebir biçimde açtıktan sonra üstüne koyalım ve yavaş yavaş kenar biçimi verelim kalan tereyağını tam yufkanın her tarafına sürelim.
  11. Önceden ısıtılmış 200- 250 derece fırına böreği pişmeye bırakalım. Orta ara denetim ederek pişirelim. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.

Makedonya Yordamı Arnavut Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köz Biberli Domates Sos (Kahvaltılık Sos)
Puf Puf Kabaran Poğaça Tarifim
Harire(meşhur Mardin Tatlısı)
Armutlu Yoğurt Püresi
Sebzeli Köfte
Kahveli Ganajlı Enfes Borcam Tatlısı
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet