Makarna Tarifi

Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1 büyük su bardağı makarna
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 büyük domates
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- yarım yemek kaşığı salça
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kara biber
- 2 çay kaşığı nane
- 2 çay kaşığı kekik
- 3 dilim kaşar peyniri
Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- ❗bu tanımda makarna önden haşlanmıyor❗.
- Soğan ve sarımsakları ince ve küçük küçük doğrayın.
- Zeytin yağı soğanı ve sarımsağı tencereye koyun.
- Kısık ateşte kavurun.
- Domateslerin kabuklarını soyup robotla sıvı hale getirin.
- Kavrulan soğanların üzerine domatesleri ek edin. Fokurdayana kadar pişirin.
- Tencereye salçayı 1 dilim kaşar peynirini ve baharatları ek edip peynir eriyinceye kadar karıştırın.
- Yiyeceğiniz kadar makarnayı sosun içerisine ekleyin üzerine makarnayı geçecek kadar su ek edin suyu çekene kadar yüksek ateşte ortada karıştırarak pişirin.
- Geriye kalan 2 dilim kaşar peynirini rendeleyip makarnanın üzerine serpiştirin.
Deneyen herkeze şimdiden afiyet olsun. ☺️.
Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
