Makarna Tarifi

Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 büyük su bardağı makarna
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 büyük domates
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • yarım yemek kaşığı salça
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı kara biber
  • 2 çay kaşığı nane
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 3 dilim kaşar peyniri

Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. ❗bu tanımda makarna önden haşlanmıyor❗.
  2. Soğan ve sarımsakları ince ve küçük küçük doğrayın.
  3.  Zeytin yağı soğanı ve sarımsağı tencereye koyun.
  4. Kısık ateşte kavurun.
  5. Domateslerin kabuklarını soyup robotla sıvı hale getirin.
  6. Kavrulan soğanların üzerine domatesleri ek edin. Fokurdayana kadar pişirin.
  7. Tencereye salçayı 1 dilim kaşar peynirini ve baharatları ek edip peynir eriyinceye kadar karıştırın.
  8. Yiyeceğiniz kadar makarnayı sosun içerisine ekleyin üzerine makarnayı geçecek kadar su ek edin suyu çekene kadar yüksek ateşte ortada karıştırarak pişirin.
  9. Geriye kalan 2 dilim kaşar peynirini rendeleyip makarnanın üzerine serpiştirin.

Deneyen herkeze şimdiden afiyet olsun. ☺️.

Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Garnitürlü Salata (Çok Kolay Lezzetli)
Bayatlamayan Lokmalık Kurabiye (Videolu)
Maklube
1. Gün İftar Menüm
Şifalı Tavuk Çorbası
Fırında Pizza Mısırlı
Hdabla | © 2025 |