Mahluta Çorbası

Mahluta Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağından bir parmak eksik kırmızı mercimek
- 1 Türk kahve fincanı pirinç
- 1 adet küçük uzunluk havuç
- 1 adet küçük uzunluk kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 5 su bardağı su
- 1 Türk kahve fincanı zeytinyağı yahut sıvı yağ
- 2 çay kaşığı tuz
- Yarım yarım çay kaşığı karabiber
- Pul biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
Üzerine:
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Mahluta Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye yağı koyalım.
- Yemeklik doğranmış soğanı ve rendelenmiş havucu koyalım bir dk kavuralım.
- Salçayı ekleyip karıştıralım,yıkadığımız pirinçi, kırmızı mercimeği koyalım karıştıralım.
- Sıcak suyunu dökelim, kimyon hariç tuz ve öbür baharatı atalım, fokurdayıncaya ocağın altını kısalım.
- Kısık ateşte denetim ederek 45-50 dk pişirelim.
- Küçük bir tavaya yağı koyalım kızdıralım, kuru nane ekleyip ocağın altını kapatalım.
- Çorba tencresine kimyon ekleyip karıştıralım.
- Servis tabağına alalım bir tatlı kaşığı naneli sostan dökelim ,afiyet olsun.
Not :ben bu biçimde yapıyorum değişik yapanlar var.
Mahluta Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




