Mahluta Çorbası

Mahluta Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağından bir parmak eksik kırmızı mercimek
  • 1 Türk kahve fincanı pirinç
  • 1 adet küçük uzunluk havuç
  • 1 adet küçük uzunluk kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 5 su bardağı su
  • 1 Türk kahve fincanı zeytinyağı yahut sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Yarım yarım çay kaşığı karabiber
  • Pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon

Üzerine:

  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Mahluta Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye yağı koyalım.
  2. Yemeklik doğranmış soğanı ve rendelenmiş havucu koyalım bir dk kavuralım.
  3. Salçayı ekleyip karıştıralım,yıkadığımız pirinçi, kırmızı mercimeği koyalım karıştıralım.
  4. Sıcak suyunu dökelim, kimyon hariç tuz ve öbür baharatı atalım, fokurdayıncaya ocağın altını kısalım.
  5. Kısık ateşte denetim ederek 45-50 dk pişirelim.
  6. Küçük bir tavaya yağı koyalım kızdıralım, kuru nane ekleyip ocağın altını kapatalım.
  7. Çorba tencresine kimyon ekleyip karıştıralım.
  8. Servis tabağına alalım bir tatlı kaşığı naneli sostan dökelim ,afiyet olsun.

Not :ben bu biçimde yapıyorum değişik yapanlar var.

Mahluta Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Helva
Ganajlı Magnolia
Tek Tencere Soslu Makarna
Pratik Fırında Patates Oturtma
Yulaflı Çikolatalı Pratik Pasta
Bayat Ekmek Böreği
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet