Mahlepli Peynirli Mayasız Poğaça
Mahlepli Peynirli Mayasız Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram katı yağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta (sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 paket kabartma tozu
İç gereci;
- Ezine ve kaşar peyniri
- Maydanoz
Mahlepli Peynirli Mayasız Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Katı yağ oda sıcaklığına getirilip, sıvı yağ, yumurta beyazı, yoğurt karıştırılır.
- Tuz şeker ve mahleple birlikte un eklenir ve ele yapışmayan hamur elde edilir.
- Yumurta büyüklüğünde hamurdan bezeler açılır ve içine peynir karışımı ile kapatılır.
- Tepsiye dizip üzerine ayırdığımız yumurta sarısı sürülür ve çörek otu susam serpilir.
- 200 derece ısıtılmış fırında denetimli bir biçimde 20 dakika pişirilir.Afiyet olsun.
Mahlepli Peynirli Mayasız Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






