Maden Sulu Fırında Piliç Baget Kanat
Maden Sulu Fırında Piliç Baget Kanat Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg baget kanat
- 1 çay bardağı maden suyu
- 1 tatlı kaşığı yedi baharat ( çiğ köftelik baharat)
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
Maden Sulu Fırında Piliç Baget Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kasenin içene sıvı yağ, biber salçası, kimyon, yedibaharat, maden suyu tuz ek ederek birlikte tel çırpıcı ile birlikte sosu karıştırın.
- Ardından sosun içine, baget ve kanatları bırakıp birlikte karıştırın.
- Mümkünse buzdolabında, tavuk harcını,1 gece üzeri kapalı bekletin. Vaktiniz yok ise,2 saat buzdolabında bekletmeniz kâfi olacaktır.
- Son olarak tavuk harcını, yağlı kağıt serilmiş, fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
- 200 derecede fanlı fırında, denetimli olarak 40 dakika pişirin.
- Fırından, çıkardığımız kanat ve baget tavuğu, servis tabağına bırakın. Afiyet olsun 🙏🌼.
Maden Sulu Fırında Piliç Baget Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







