Madam Kabak

Madam Kabak Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 tane kabak ( imkanınız varsa Girit kabağı tavsiye ederim )
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 tane domates
  • Yarım demet dereotu
  • 1 yemek kaşığı kuru nane yahut taze
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Sıcak su

Madam Kabak Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kabağı, domatesi ve soğanı halka formunda doğrayalım ,pilav tenceresine soğanın yarısını dizelim ,kabağın ve domatesin yarısını dizelim.
  2. 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirelim ,ince kıyılmış dereotu,kuru nane ve tuzun bir kısmını serpelim.
  3. Sarımsakları ek edelim ,kalan malzemeleride ikinci kat olacak halde dizelim en son zeytinyağı gezdirelim.
  4. Kabakların yarısından biraz aşağıda kalacak biçimde sıcak su ek edelim kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirelim.
  5. Dilerseniz ılıyınca sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz afıyet olsun.

Madam Kabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Rulo Patates Salatası
Nefis Pideli Köfte
Kremalı Domatesli Makarna
Cevizli Zeytin Salatası
Dondurmalı İrmik Helvası
Haşhaşlı Muhallebili Revani Tarifi
Hdabla | © 2025 |