Mac’n Cheese Makarna
Mac’n Cheese Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 500 g dirsek makarna
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı süt (ılık olursa daha yeterli kıvam alır)
- 350g dilimli tam yağlı burger peyniri (cheddar ve kaşar peyniri karışımlı içerik olmalı)
- Tuz
- Karabiber
- Üzeri için galeta unu (tercihen)
Mac’n Cheese Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Makarnamızı paketinde tanım edildiği üzere sade biçimde haşlıyoruz. Suyunu süzüp kenara alıyoruz.
- Ayrı bir tava içerisine tereyağını alıyoruz ve eritiyoruz.
- Üzerine unumuzu ekliyoruz. Kokusu çıkana kadar 1-2 dakika kavuruyoruz.
- Unumuzu çevirirken sütümüzü yavaş yavaş üzerine ekliyoruz. (unun topaklanmaması gerekiyor. Tekrar de topaklanırsa ben 5-10 sn kadar rondodan geçiriyorum. ).
- Kaynadıkça yoğunlaşması gerekiyor.
- Üzerine silme tatlı kaşığı tuz ve bir çay kaşığı karabiber ekliyoruz.
- Tavanın altını kısıyoruz ve tam yağlı eritme peynirimizi karışımımızın üzerine ekliyoruz. Eriyene kadar kısık ateşte karıştırıyoruz.
- Son olarak peynirli sosumuzu sıcak haliyle makarnamızın üzerine ekliyoruz. Afiyet olsun. 🤭🌸.
Mac’n Cheese Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







