Lübnan Usulü Patlıcan Musakka (Maghmour)

Lübnan Metodu Patlıcan Musakka (Maghmour) Tanımı İçin Malzemeler

Kızarmış patlıcanlar için:

  • 900 gram patlıcan
  • ¼ su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sos için:

  • ¼ su bardağı zeytinyağı
  • 1 büyük soğan (ince doğranmış)
  • 10 diş sarımsak (ince doğranmış)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 orta uzunluk domates (doğranmış)
  • 1,5 su bardağı domates sosu
  • 1 tatlı kaşığı tuz (isteğe nazaran artırılabilir)
  • ½ tatlı kaşığı karabiber
  • ¼ su bardağı doğranmış maydanoz (süsleme için)

Lübnan Yolu Patlıcan Musakka (Maghmour) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 220°c’ye ısıtın. Patlıcanları alacalı soyun, yarım ay formunda ya da iri küpler halinde doğrayın.
  2. Fırın kabına alın, zeytinyağı ve tuzla karıştırın.
  3. Tek kat dizip 25 dakika kadar, yumuşayıp kızarana dek pişirin.
  4. Fırını 175°c’ye düşürün.
  5. Bu sırada geniş bir tavada orta ateşte zeytinyağı, soğan, sarımsak ve bir tutam tuzu ekleyin.
  6. Soğanlar yumuşayana kadar, 5–8 dakika pişirin.
  7. Nohutları ekleyip 1 dakika çevirin, akabinde domatesleri ek edin. 1 dakika daha pişirin.
  8. Domates sosu, 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz ve karabiberi ekleyin.
  9. Karıştırıp kaynamaya bırakın.
  10. Tadına bakıp baharatını ayarlayın.
  11. Kızarmış patlıcanları spatula ile gevşetip eşit biçimde yayın.
  12. Üzerine sosu dökün ve yavaşça karıştırarak sosun ortalara girmesini sağlayın.
  13. 175°c fırında 20 dakika, sos kabarcıklanana kadar pişirin.
  14. 15 dakika dinlendirip üzerine maydanoz serpin. Pide ya da kıtır ekmekle servis yapın.

Lübnan Yolu Patlıcan Musakka (Maghmour) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolatalı Kurabiye
Yaz Sıcağına Birebir Ev Yapımı Dondurma Tarifi (Videolu)
Patlıcan Oturtma
Mini Mini Beignet
Pratik Rulo Tarifim
Soğuk Kahveli Kahvaltı Bowl (Pcos Dostu – Enerji Deposu)
Hdabla | © 2025 |