Lotuslu Cookies

Lotuslu Cookies Tanımı İçin Malzemeler

  • 120 g tereyağ
  • 100 g toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya aroması (vanilya şekeri)
  • 90 g öğütülmüş lotus bisküvi
  • 200 g un
  • Bir çimdik tuz
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 100 g beyaz çikolata

Lotuslu Cookies Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle fırınınızı 180°c alt üst olacak açınız.
  2. 120g tereyağı bir kabın içine alın (tereyağ oda sıcaklığında olmalı).
  3. Üstüne 100g toz şekeri ekleyin ve mikserleyin.
  4. 1 yumurta ekleyin ve tekrar mikserleyin.
  5. 1 tatlı kaşığı vanilya aromasını ekleyin (vanilya aromanız yoksa tozda olur) tekrar mikserleyin.
  6. Spatula yardımıyla hamuru toparlayın.
  7. Öğütülmüş 90g lotus bisküviyi ekleyin ve tekrar spatulayla karıştırın.
  8. Öncelikle 150g unu ekleyin, bir çimdik tuz ve beyaz çikolata parçacıklarınıda ekledikten sonra karıştırın (beyaz çikolatanın birazını süslemek için ayırın).
  9. Son olarak kalan 50g unuda ekleyin ve homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
  10. Tepsiye dondurma kaşığı yahut bir kaşık yadımıyla karışımı ekleyin. Top olarak bırakın pişince dağılacaktır.
  11. Üstüne kalan beyaz çikolatalarıda süsleyebilirsiniz. Son olarak tepsiyi fırına verip 15 dakika pişirin.

Dikkat : piştikten sonra kurabiyelere dokunmayın, soğuduktan sonra sertleşiceklerdir.

Afiyet olsun:).

Lotuslu Cookies Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Puf Puf Pamuk Gibi Poğaça
Tyrokafteli Mezesi (Ekmek Üstüne)
Revani
Pankek
Glutensiz Poğaça
Poğaça Tarifi (Şekilli)
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet