Lotuslu Cookie

Lotuslu Cookie Tanımı İçin Malzemeler
- 50 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- 6 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 tane vanilya
- 1 tane kabartma tozu
- 2 paket sütlü çikolata
- 1 su bardağı ceviz
- 1 paket elvan ( lotus muadili ) focus bisküvi
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 1 kavanoz harras kırmızı bisküvi kreması (lotus ) kreması
Lotuslu Cookie Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle oda ısısındaki tereyağı şekeri yumurtayı karıştırın.
- Sonra vanilya ,kabartma tozu ,göz kararı unu ekleyin yoğurun katı olmasın ele yapışmasın.
- Sonra 1 paket çikolatayı bıçakla kesip 1 bardak cevizide kırıp (blendra vurmayın).
- Tarçını içine atın bisküvikeride kırıp içine atın yoğurun.
- Sonra ceviz büyüklüğünde toplar alıp içine harras kremasından kaşıkla doldurun kapatıp yuvarlak yapın.
- İsterseniz kremadan hamurunada biraz koyabilirisniz.
- Sonra yuvarlayıp tepsiye dizin.
- 180 derce evvelden ısıtılmış fırında 15- 20 dakka ortası pişirin fırına nazaran değişiklik gösterdiği için 20 dak dedim. Olağanda 15 dakika. Afiyet olsun.
Lotuslu Cookie Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







