Lotus Pistacio Cheesecake
Lotus Pistacio Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için:
- 200 gram lotus biscoff bisküvisi
- 80 gram eritilmiş tereyağı
Kreması için:
- 500 gram labne
- 150 gram süzme yoğurt
- 100 gram lotus biscoff sürülebilir kreması
- 2 adet yumurta
- 80 gram toz şeker (damak tadına nazaran ayarlanabilir)
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı nişasta yahut 1 paket vanilyalı puding tozu
Üzeri için:
- Lotus biscoff kreması
- Fıstık kreması
- Ufalanmış bisküvi parçaları
Lotus Pistacio Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırını 170°c (alt-üst ayar) ısıtın.
- Bisküvileri rondodan geçirerek toz haline getirin. Eritilmiş tereyağı ile karıştırıp yağlanmış kelepçeli kalıba bastırarak yayın. Buz dolabında bekletin.
- Labne, süzme yoğurt, biscoff kreması, şeker, vanilya ve nişastayı güzelce çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin, yalnızca karışana kadar çırpın (fazla çırpmayın). Karışımı tabanın üzerine döküp düzleştirin.
- Yaklaşık 45–50 dakika pişirin. Ortası hafif sallanıyorsa, olmuş demektir. Fırını kapatın, kapağını hafif aralayarak cheesecake’i içinde soğumaya bırakın (çatlamayı önler).
- Soğuduktan sonra hafif ısıtılmış biscoff ve fıstık kremasını üzerine gezdirin. Ufalanmış bisküvi kesimleriyle süsleyin.
- En az 4 saat buz dolabında bekletin. Afiyet olsun.
Lotus Pistacio Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









