Lotus Pistacio Cheesecake

Lotus Pistacio Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Tabanı için:

  • 200 gram lotus biscoff bisküvisi
  • 80 gram eritilmiş tereyağı

Kreması için:

  • 500 gram labne
  • 150 gram süzme yoğurt
  • 100 gram lotus biscoff sürülebilir kreması
  • 2 adet yumurta
  • 80 gram toz şeker (damak tadına nazaran ayarlanabilir)
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı nişasta yahut 1 paket vanilyalı puding tozu

Üzeri için:

  • Lotus biscoff kreması
  • Fıstık kreması
  • Ufalanmış bisküvi parçaları

Lotus Pistacio Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 170°c (alt-üst ayar) ısıtın.
  2. Bisküvileri rondodan geçirerek toz haline getirin. Eritilmiş tereyağı ile karıştırıp yağlanmış kelepçeli kalıba bastırarak yayın. Buz dolabında bekletin.
  3. Labne, süzme yoğurt, biscoff kreması, şeker, vanilya ve nişastayı güzelce çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin, yalnızca karışana kadar çırpın (fazla çırpmayın). Karışımı tabanın üzerine döküp düzleştirin.
  4. Yaklaşık 45–50 dakika pişirin. Ortası hafif sallanıyorsa, olmuş demektir. Fırını kapatın, kapağını hafif aralayarak cheesecake’i içinde soğumaya bırakın (çatlamayı önler).
  5. Soğuduktan sonra hafif ısıtılmış biscoff ve fıstık kremasını üzerine gezdirin. Ufalanmış bisküvi kesimleriyle süsleyin.
  6. En az 4 saat buz dolabında bekletin. Afiyet olsun.

Lotus Pistacio Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebze Soslu Makarna (Videolu)
Bal Kabak Tatlısı
Kıymalı Pide
Kivili Elmalı Sodalı Smothie
Yazı Kışa Taşıyan Lezzet: Dondurucuya Taze Fasulye Saklama Yöntemi
Chia Tohumlu Meyveli Yoğurt
Hdabla | © 2025 |